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1903년부터 1983년까지 80년동안 전 세계의 93%의 종자가 사라졌다고 합니다. 남아있는 종자도 대부분이 원형이 육종으로 인해 변질된 종자들이 대부분입니다. 빌게이츠 같은 사람들은 육종으로 인한 식량생산의 증대로 농산물 가격이 싸지고 인류의 식량난이 개선되었다고 그 장점을 열설합니다. 하지만 많은 사람들이 육종된 식품을 피하고 유기농을 심각하게 선호하기 시작했습니다. 과연, 빌게이츠 같은 육종 찬양자들이 육종된 식품을 섭취하는지 몹시 궁금합니다.
Our Dwindling Food Variety
As we've come to depend on a handful of commercial varieties of fruits and vegetables, thousands of heirloom varieties have disappeared. It's hard to know exactly how many have been lost over the past century, but a study conducted in 1983 by the Rural Advancement Foundation International gave a clue to the scope of the problem. It compared USDA listings of seed varieties sold by commercial U.S. seed houses in 1903 with those in the U.S. National Seed Storage Laboratory in 1983. The survey, which included 66 crops, found that about 93 percent of the varieties had gone extinct. More up-to-date studies are needed.
[출처: 1903-1983동안 전 세계 93%의 종자 사라져 (네셔널 지오그래픽)
http://ngm.nationalgeographic.com/2011/07/food-ark/food-variety-graphic ]반응형
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